Bujinkan Norrköping

Kontakta oss

  • Vulkangatan 6, Norrköping
  • E-post


Daniel Bodin

Huvudtränare, Ju Dan Ku Gyo Happo Biken (15 Dan)

Daniel inspirerades av legender som Bruce Lee, Jackie Chan, Chuck Norris & Sho Kosugi i tidigt 80-tal, men det blev inte förrän året 1988-89, där den praktiska träningen startade i en dojo i småländska skogarna, stilen var Shotokan karate. I och med flytt tillbaka till sin ursprungsstad Norrköping 1989/90, så letade Daniel efter en ny dojo att träna och studera i. Det provades på olika kamparter så som Shitoryu Karate, Chinna, Chuan Fa, Aikido, Kenpo Karate, Ju-jutsu m.m. Men en dag så läste Daniel Norrköpings tidningar och såg annonsen ”Ninjutsu”. Detta var något som man bara drömt om, att vara ninja krigare, så Daniel tog sin träningsväska och började att träna och studera för Roger Andersson och Bujinkan Norrköping, detta var året 1990. Studerandet har bara fortsatt utan några avbrott inom Bujinkan Budo Taijutsu som är själva stilen.

Daniel åker regelbundet till Japan 2-3 resor per är för att studera med stormästaren Hatsumi sensei och Daniel´s personliga tränare Shiraishi sensei. Förutom att Daniel tränat en längre tid så har han också blivit graderad till den högsta graden i systemet Bujinkan Budo Taijutsu.


Ken Banh

Tränare / Barntränare, Kyu Dan (9 Dan)

Ken växte upp under 80- och 90-talet med klassiska kampsportsfilmer med idoler som Bruce Lee, Jackie Chan och Jet Li och har sedan barnsben vart intresserade av kampform. Utbudet i hemorten Flen var dock väldigt skral och när Ken sedan började gymnasiet, började han aktivt att söka efter en art att studera. Hösten 2000, blev han lockad av sin kusin för att testa på en kampart i en närliggande ort, en art med namnet Bujinkan Budo Taijutsu. I ca två och ett halvt år pendlade Ken mellan Flen och Katrineholm, två dagar i veckan, för att studera Bujinkan. När han sedan sommaren 2003 flyttade till Norrköping för att studera vidare på universitet, sökte han sig till Bujinkan Norrköping och tränande då under Johan Spångberg och Daniel Bodin. Så småningom blev Daniel Bodin hans primära sensei och mentor.

Ken började åka till Japan 2013 och har sedan dess ambitionen att åka en gång per år för att studera vidare i arten hos stormästaren Hatsumi sensei och Shiraishi sensei.

Under 2015 gick Ken en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.


Hans Månsson

Tränare, Hachi Dan (8 Dan)

Hans favoritfilmer som ung var actionfilmer med Jackie Chan och Jet Li, men det var inte förräns efter gymnasiet som han för första gången testade på en kampart. Hans tränade Wushu ett år i Uppsala innan han flyttade till Norrköping för att studera vid universitetet. Väl i Norrköping var planen att fortsätta med något liknande den tidigare Wushu-träningen, men då tiderna för den mest liknande arten i Norrköping krockade med studierna blev det ingen träning fösta året. Ett år senare, hösten 2004, blev Hans meddragen av några studiekamrater till "någon Japansk kampart" de skulle testa på. Till en början var Hans lite skeptisk då det inte var lika "häftigt och hårt" som Wushun, men han bestämde sig ändå för att testa en termin. Hans märkte snart att det var något som kändes rätt med den här arten, att det fanns ett djup, stor möjlighet till personlig utveckling och mycket mer än bara den fysiska aktiviteten att inhämta när man började förstå grunderna i Bujinkan.

Mer än ett årtionde senare så är Hans fortfarande aktiv och har sedan flera år hjälpt till och hållit i träningar. Första resan till Japan blev det efter att ha tränat i 9 år, våren 2013, och den andra redan vintern 2014.


Andreas Andersson

Barntränare, Nana Dan (7 Dan)

Andreas följde som ung många serier ifrån Japan och blev intresserade av den japanska kulturen. Aspirationen nu är att ta sig vidare i både språk och teknik, för att lättare kunna ta till sig de begrepp som beskrivs i texter. Ett tag efter att han hade börjat med sina universitetsstudier blev han inspirerad och inbjuden av kamrater att prova på denna kampkonst. Han tycker att Bujinkan är ett utmärkt sätt att komplettera tanke med kropp där det finns många nivår som alla ger ett skjuts framåt i utveckling och självsäkerhet.

Han har tränat i 9 år nu och har varit med till under vintern Japan 2014. Andreas är ofta med på barnträningen och hjälper till och om det behövs med vuxenträningen också.

Under 2015 gick Andreas en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.


Fredrik Frogsjö

Barntränare, Roku Dan (6 Dan)

Fredrik har alltid varit fascinerad av asiatisk kampart/sport oavsett om det har handlat om eget utövande eller på film. Han började i judo som 10-åring och gjorde några terminer upp till grönt bälte. Som 14-åring hittade han sedan Ninjutsu, som det då hette och tränade några terminer i slutet av 80-talet under Roger Andersson. Efter cirka 15 års uppehåll hittade han tillbaka till Bujinkan och började träna under Daniel Bodin och Johan Spångberg.

Ett starkt minne som jag har från tiden då jag utövade Ninjutsu var när jag var ute och cyklade med en vän. Jag fick in en pinne i framhjulet och kastades handlöst fram över styret. Innan cykeln ens nått marken stod jag på benen utan att ha fått en skråma. Det som räddade mig var nog all fallträning som har satt sig i ryggmärgen!

Första resan till Japan gjorde Fredrik under våren 2016, då han klarade sakkitestet.


Robin Elliott

Barntränare, Yon Dan (4 Dan)

Robin började studera olika former av kamparter vid 11 års åldern och har sedan dess tränat aktivt. Det hela började med inspirerande filmer från 80-talet med actionhjältar som Bruce Lee och Jean Claude Van Damme. Detta fick Robin att börja med kampart som inleddes med Judo i grundskolan, Tae Kwon Do på universitet och senare även Kung Fu, Karate och Aikido. När Robin senare flyttade från England till Sverige sökte han en dojo där han kunde träna och fastnade då för Bujinkan i Norrköping. Bujinkan erbjöd Robin en bra balans mellan träning för kropp och sinne.

Robin reste till Japan för första gången våren 2016 för att träna med Bujinkans stormästaren, hans elever och lära sig mer om den japanska kulturen.

Under 2016 gick Robin en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.


Mikael Johansson

Barntränare, Go Kyu (5 Kyu)

I tonåren var de stora idolerna Jackie Chan och Bruce lee så jag började söka efter något att träna, fick då höra från en kompis om Ninjutsun och tyckte det skulle bli häftigt att träna som en Ninja. Så 1986/87 började jag träna Ninjutsu för Roger Andersson i Norrköping och höll på framtill 1990 då jag blev intresserad av att prova på andra stilar. Jag började med Judo där jag sedan blev barn och ungdomsinstruktör jag var aktiv i ca 7 år. Därefter blev det ett litet uppehåll på ett par år innan jag började med Ju-Jutsu.

Efter att ha varit borta från budo under många år blev jag inbjuden till Bujinkans 30 års jubileum, när man träffade gamla träningskompisar så kände jag att det är budon som jag saknar i mitt liv och blev då extremt sugen på att börja träna igen. Så några veckor senare startade jag och min dotter Alexis att träna här.

Under 2016 gick Mikael en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.